Cocktails

Hugo

Ingrediënten voor 1 stuk

120 ml prosecco
1 limoen
20 ml vlierbloesemsiroop
ijsblokjes (ijsbal)
spuitwater (optioneel)

Bereiding

Doe de vlierbloesemsiroop in het ballonglas met een
ijsbal. Vul aan met een helft prosecco en (eventueel) een
helft spuitwater. Werk af met de limoenschijfjes.


Aperol Spritz

Ingrediënten voor 1 stuk

60ml prosecco 
40ml Aperol 
20ml spuitwater 
1 takje rozemarijn 
1 schuifje sinaasappel 
ijsblokjes

Bereiding

  • Doe de ijsblokjes in een ballonglas
  • Giet er eerst de Aperol en daarna de prosecco bij
  • Leng aan met het spuitwater en roer voorzichtig om
  • Werk af met een sinaasappelschijfje en serveer onmiddellijk

Bellini

Ingrediënten voor 1 stuk

  • 1 perziken (vers of uit blik)
  • 40 ml prosecco
  • evt. kersenlikeur

Bereiding

  • Ontvel, ontpit en pureer de perzik (vers of uit blik). Laat de puree 10 minuten goed koelen in de vriezer. 
  • 2 eetlepels puree in het glas
  • Schenk daar overheen heel langzaam circa 40 ml prosecco
  • Je kunt voor het serveren eventueel nog een druppeltje kersenlikeur toevoegen voor extra kleur